Airco

Airconditioning koelt geruisloos en energiezuinig de lucht in een ruimte af.
Zo is het op warme dagen binnen lekker koel. Maar een airconditioner doet nog veel meer.

Een airconditioningsysteem zorgt er ook voor dat de lucht in een ruimte wordt geventileerd, ontvochtigd, gefilterd en gereinigd. Zo bent u 365 dagen per jaar verzekerd van lekker frisse enschone lucht, op bijvoorbeeld uw slaapkamer, bovenverdieping of in uw hele woning.

Binnendeel

Het binnendeel van een airconditioner is in staat om de betreffende ruimte te koelen of te verwarmen. 

Buitendeel

Het buitendeel is middels koudemiddel verbonden met het binnendeel. Deze zorgt bij de bron (buitenlucht) voor koude of warmte. 

Hoe werkt airconditioning nu eigenlijk?

Om in grote lijnen een beeld te krijgen van de werking van een airconditioner, hoeft u zich de af te koelen ruimte of woning alleen maar voor te stellen als de binnenkant van uw koelkast.
De lucht uit de ruimte wordt aangezogen door het airconditioningsysteem, gekoeld en weer uitgeblazen, terwijl de overtollige warme lucht wordt afgegeven aan de buitenlucht.

En net zoals uw koelkast doet een airconditioningsysteem vrijwel onopgemerkt en energiezuinig z’n werk.

 

Airco ook geschikt voor verwarmen

De overtollige warme lucht of uitlaatlucht die een airconditioner afgeeft kan in combinatie met een warmteterugwinsysteem (wtw-systeem) inkomende lucht voorbehandelen, waardoor de koel- of verwarmingsbelasting van het systeem wordt gereduceerd. Zulk wtw-systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd in uw airconditioningsysteem.

Ook kan de werking van uw airconditioningsysteem worden omgekeerd. Er wordt dan geen warmte onttrokken aan de binnenlucht, maar aan de buitenlucht, die daarmee in feite gekoeld wordt. Deze warmte wordt benut om de woning te verwarmen. Zo wordt uw airconditioningsysteem een duurzaam alternatief voor uw gasgestookte cv-ketel.

Ook hebben wij zéér zuinige 3-in-1-systeem in ons assortiment voor centrale verwarming, warm tapwater én airconditioning. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit systeem.

 

Airco toegespitst op uw wensen

Welk aircosysteem voor u geschikt is, is ten eerste afhankelijk van de door u gewenste functie(s). Wilt u een ruimte alleen koelen of wilt u de airco ook gebruiken om de ruimte of uw tapwater te verwarmen? Ten tweede wordt de geschiktheid van een aircosysteem vooral bepaald door het aantal en de dimensies van de te koelen/verwarmen ruimten.

Voor één ruimte, bijvoorbeeld uw slaapkamer of ‘dat’ warme zolderkamertje, is een single-splitsysteem de oplossing. Dit systeem bestaat uit één buitendeel en één elegant vormgegeven binnendeel, bijvoorbeeld een wandmodel of plafondmodel.

Voor meer dan één ruimte, bijvoorbeeld een hele verdieping of uw hele woning, wordt een multi-splitsysteem toegepast. Dit systeem bestaat uit één buitendeel en uit maximaal vijf binnendelen – meestal één per ruimte – die u onafhankelijk van elkaar kunt instellen en regelen, zodat u in elke ruimte het gewenste klimaat kunt creëren.

Voor het (gelijktijdig) koelen en verwarmen van meer dan vijf ruimten, is een VRF-systeemnoodzakelijk. Hierin kunnen meerdere (verschillende) binnendelen worden gekoppeld aan één of meer buitendelen.

Behalve het ontwerpen is ook het installeren van een airconditioningsysteem echt maatwerk, dat u het beste aan een specialist als B. van der Meer B.V. kunt overlaten. Wij hebben een passende oplossing in huis voor iedere toepassing met hoge kwaliteit.

 

Kies voor service en kwaliteit

Bij B. van der Meer B.V.  leveren wij u goede service met betrouwbare kwaliteit. Wij geven u altijd 2 jaar garantie op een airco van Daikin en 1 jaar garantie op onze installatie. Wanneer u niet weet welke airco bij de gewenste ruimte past, denken wij graag met u mee bij het bepalen van de juiste DAIKIN airco.

 

DAIKIN

DAIKIN biedt innovatieve en kwaliteitsvolle klimaatbeheersystemen die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van residentiële, commerciële en industriële klanten. Het vervult een pioniersrol op het vlak van productontwikkeling en is gekend voor de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van haar geïntegreerde systemen. In het in Oostende gevestigde Europese hoofdkwartier wordt bij de ontwikkeling en productie van al de systemen voortdurend gewaakt over hoge kwalitatieve normen. Dankzij de Belgische productie locatie in Oostende kan DAIKIN snel grote volumes afleveren, en zo een uitstekende service en continuïteit aanbieden. Mede hierdoor is DAIKIN wereldwijd marktleiding in de HVAC markt.